Czerwone smoothie z buraka i...

czerwone smoothie z buraka

Porcje: 1

Lista składników:

Sposób przygotowania:

  1. Jeśli gotujemy buraka należy go umyć (nie obierać). Włożyć do garnka, zalać wodą i gotować do miękkości przez ok. 1 godzinę i 15 minut. Odcedzić, ostudzić i obrać ze skórki.
  2. Buraka ugotowanego lub świeżego pokroić na kawałki i włożyć do pojemnika blendera.
  3. Ananasa umyć i odkroić potrzebą część. Obrać dość grubo ze skórki, tak aby pozostał sam miękki miąższ, odkroić twardy środek. Miąższ pokroić na kawałki i dodać do buraka.
  4. Dodać obranego banana, sok z pomarańczy, obrany i pokrojony na plasterki imbir, wodę oraz sok z limonki lub cytryny. Zmiksować w stojącym blenderze na gładkie smoothie. Do dekoracji można użyć seler naciowy lub kawałki ananasa.

 

Wartości odżywcze

Energia (kcal) na 100g - 43,5kcal

Białko (g) na 100g - 0,7g

Fenyloalanina (mg) na 100g - 29,5mg

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.