Domowa marmoladka z jabłek

marmoladka z jabłek

Porcje: 1

Lista składników:

Sposób przygotowania:

Obrać jabłka i banana. Wszystko, razem z brzoskwinią, pokroić w małą kostkę i wrzucić do garnka. Podgrzewać na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Kiedy owoce wypuszczą sok i zaczną przybierać postać marmoladki – dodać szczyptę cynamonu i cukru do smaku.

Podawać na gorąco lub na zimno.

Smacznego!

 

Wartość odżywcza

Energia (kcal) na 100g - 61kcal

Białko (g) na 100g - 0,5g

Fenyloalanina (mg) na 100g - 16,4mg

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.