Domowa marmoladka z jabłek

marmoladka z jabłek

Porcje:

Lista składników:

    • 4

      jabłka (600 g)

    • 1

      banan (120 g)

    • 1

      brzoskwinia (85g)

    • 1

      łyżeczka cynamonu

    • 1

      łyżeczka cukru z wanilią

  • • Marmolada będzie idealnym dodatkiem do naleśników, tostów oraz jedzenia prosto ze słoika.

  • • Brak możliwości przeliczenia wartości odżywczej w jednej porcji. Każdej osobie ilość porcji, w zależności od odmiany i dojrzałości owoców oraz czasu gotowania konfitury może wyjść inna. Aby obliczyć wartość odżywczą w zjedzonej ilości, należałoby zważyć

Sposób przygotowania:

  • Owoce dokładnie myjemy, jabłka i banana obieramy.
  • Wszystkie owoce kroimy w małą kostkę i wrzucamy do garnka.
  • Garnek ustawiamy na małym ogniu i podgrzewamy co jakiś czas mieszając do momentu aż owoce puszczą sok.
  • Dodajemy cynamon i cukier waniliowy i kontynuujemy gotowanie do otrzymania pożądanej gęstości.
  • Podajemy na gorąco lub na zimno.
Na całość
  • kcal

    Energia (kcal)
    458.9

  • białko

    Białko (g)
    4.5

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    151.5

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.