Dynia piżmowa i batat

Dynia piżmowa i batat

Porcje:

Lista składników:

    • 50 g

      dyni piżmowej, obranej, pozbawionej nasion i pokrojonej w kostkę

    • 50 g

      batatów, obranych i pokrojonych w kostkę

    • 30 ml

      wody

Sposób przygotowania:

  1. Dynię piżmową i bataty gotować na parze przez 10-15 minut, do miękkości.
  2. Umieścić dynię piżmową i bataty w blenderze z dodatkiem 30 ml wody.
  3. Zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji.
W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.