Fioletowy koktajl

przepis na koktajl PKU

Porcje: 1

Lista składników:

Sposób przygotowania:

Wszystkie owoce dokładnie umyj pod bieżącą wodą, obierz, oczyść z pestek, szypułek i ew. gniazd nasiennych. Owoce oczyszczone pokrój na mniejsze części, zasyp cukrem i umieść w pojemniku blendera. Dodaj ProZero. Całość zblenduj na konsystencję koktajlu. Podaj w cienkiej szklance z dekoracyjnym listkiem melisy i z kolorową słomką. Dla szukających ochłody koktajl można schłodzić w lodówce.

*ProZero jest żywnością specjalnego przeznaczenia medycznego do postępowania dietetycznego we wrodzonych wadach metabolizmu oraz schorzeniach nerek. ProZero należy stosować pod nadzorem lekarza.

 

Wartości odżywcze

Energia (kcal) na 100g - 1171,55kcal

Białko (g) na 100g - 0,9g

Fenyloalanina (mg) na 100g - 28,90mg

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.