Kisiel marchewkowy

Kisiel marchewkowy

Porcje: 1

Lista składników:

    • 1

      szklanka soku marchewkowego

    • ½

      szklanki soku pomarańczowego

    • 1

      łyżeczka skórki otartej z pomarańczy

    • 1-2

      łyżeczki syropu z agawy

    • ¼

      łyżeczki imbiru

    • ¼

      łyżeczki cynamonu

    • 2

      łyżki mąki ziemniaczanej

    • 2

      łyżki wody

    • 2

      łyżki soku z cytryny

Sposób przygotowania:

  1. W niedużej szklance połączyć wodę, sok z cytryny oraz mąkę ziemniaczaną. Do niedużego rondelka dodać wszystkie pozostałe składniki i stopniowo podgrzewać na małym ogniu delikatnie mieszając.
  2. Kiedy zawartość rondelka będzie bliska wrzeniu zmniejszyć ogień i przygotować trzepaczkę. Stopniowo wlewać mąkę ziemniaczaną rozrobioną w wodzie i soku cały czas dokładnie mieszając do momentu, aż kisiel nie zgęstnieje odpowiednio.
  3. Podawać gorący z dodatkową skórką pomarańczową lub szczyptą cynamonu na wierzchu.

Smacznego!

Na 100g
  • kcal

    Energia (kcal)
    84.2

  • białko

    Białko (g)
    1.1

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    47.4

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.