Kisiel marchewkowy

Lista składników:
Sposób przygotowania:
- W niedużej szklance połączyć wodę, sok z cytryny oraz mąkę ziemniaczaną. Do niedużego rondelka dodać wszystkie pozostałe składniki i stopniowo podgrzewać na małym ogniu delikatnie mieszając.
- Kiedy zawartość rondelka będzie bliska wrzeniu zmniejszyć ogień i przygotować trzepaczkę. Stopniowo wlewać mąkę ziemniaczaną rozrobioną w wodzie i soku cały czas dokładnie mieszając do momentu, aż kisiel nie zgęstnieje odpowiednio.
- Podawać gorący z dodatkową skórką pomarańczową lub szczyptą cynamonu na wierzchu.
Smacznego!
Wartość odżywcza:
Energia (kcal) na 100g - 84,2kcal
Białko (g) na 100g - 1,1g
Fenyloalanina (mg) na 100g - 47,4g
W 1 porcji:
-
Energia (kcal)
-
Białko (g)
-
Fenyloalanina (mg)