Kisiel marchewkowy

Kisiel marchewkowy

Porcje: 1

Lista składników:

Sposób przygotowania:

  1. W niedużej szklance połączyć wodę, sok z cytryny oraz mąkę ziemniaczaną. Do niedużego rondelka dodać wszystkie pozostałe składniki i stopniowo podgrzewać na małym ogniu delikatnie mieszając.
  2. Kiedy zawartość rondelka będzie bliska wrzeniu zmniejszyć ogień i przygotować trzepaczkę. Stopniowo wlewać mąkę ziemniaczaną rozrobioną w wodzie i soku cały czas dokładnie mieszając do momentu, aż kisiel nie zgęstnieje odpowiednio.
  3. Podawać gorący z dodatkową skórką pomarańczową lub szczyptą cynamonu na wierzchu.

Smacznego!

 

Wartość odżywcza:

Energia (kcal) na 100g - 84,2kcal

Białko (g) na 100g - 1,1g

Fenyloalanina (mg) na 100g - 47,4g

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.