Kiszone buraki

kiszone buraczki przepis

Porcje: 1

Lista składników:

    • 1kg

      czerwonych buraków

    • 3

      ząbki czosnku

    • 2

      ziarenka pieprzu

    • 1

      liść laurowy

    • 1

      łyżka soli

    • 3

      szklanki wody mineralnej, niegazowanej.

Sposób przygotowania:

Buraki umyć, obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć je do słoików i docisnąć. Wrzucić czosnek, pieprz i liść laurowy. Ponownie docisnąć i zalać wodą z solą. Delikatnie potrząsnąć słoik, żeby usunąć pęcherzyki powietrza spomiędzy buraków. Zamknąć szczelnie i odstawić na kilka dni. Przez około 2-3 tygodnie przechowywać słoiki w temperaturze nie wyższej niż 10 stopni i nie niższej niż 0.

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.