Konfitura dyniowo-pomarańczowa

jak zrobic konfiture z dyni i pomaranczy

Porcje: 1

Lista składników:

Sposób przygotowania:

Dynię obierz i wydrąż. Pokrój w kostkę i przełóż do garnka, zasypując cukrem. Zostaw na godzinę, aby puściła sok. Następnie gotuj ją na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Kiedy dynia powoli zacznie się rozpadać, dorzuć do niej obrane i pokrojone w kostkę pomarańcze. Gotuj do momentu, aż dynia i pomarańcze się rozgotują, a woda odparuje. Następnie przypraw gałką i cynamonem. Przełóż do słoików i zajadaj, kiedy chcesz! 

Smacznego!

 

Wartość odżywcza

Energia (kcal) na 100g - 88,8kcal

Białko (g) na 100g - 1g

Fenyloalanina (mg) na 100g - 37mg

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.