Konfitura dyniowo-pomarańczowa

Lista składników:
Sposób przygotowania:
Dynię obierz i wydrąż. Pokrój w kostkę i przełóż do garnka, zasypując cukrem. Zostaw na godzinę, aby puściła sok. Następnie gotuj ją na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Kiedy dynia powoli zacznie się rozpadać, dorzuć do niej obrane i pokrojone w kostkę pomarańcze. Gotuj do momentu, aż dynia i pomarańcze się rozgotują, a woda odparuje. Następnie przypraw gałką i cynamonem. Przełóż do słoików i zajadaj, kiedy chcesz!
Smacznego!
Wartość odżywcza
Energia (kcal) na 100g - 88,8kcal
Białko (g) na 100g - 1g
Fenyloalanina (mg) na 100g - 37mg
W 1 porcji:
-
Energia (kcal)
-
Białko (g)
-
Fenyloalanina (mg)