Konfitura z gruszki i cytryny

konfitura z gruszką i cytryną

Porcje: 1

Lista składników:

    • 1kg

      gruszek

    • 30dkg

      cukru

    • sok z 1 cytryny

Sposób przygotowania:

Gruszki obierz, wydrąż gniazda nasienne, pokrój na kawałki i przełóż do garnka. Skrop gruszki sokiem z cytryny i wlej szklankę wody. Następnie gotuj całość około 15 minut, po czym dodaj cukier i gotuj aż woda wyparuje. Gorące powidła gruszkowe przełóż do słoików i pasteryzuj. Taka konfitura idealnie smakuje z niskobiałkowymi naleśnikami!

Smacznego!

Na 100g
  • kcal

    Energia (kcal)
    132.6

  • białko

    Białko (g)
    0.5

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    32.3

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.