Konfitura z gruszki i cytryny

konfitura z gruszką i cytryną

Porcje: 1

Lista składników:

Sposób przygotowania:

Gruszki obierz, wydrąż gniazda nasienne, pokrój na kawałki i przełóż do garnka. Skrop gruszki sokiem z cytryny i wlej szklankę wody. Następnie gotuj całość około 15 minut, po czym dodaj cukier i gotuj aż woda wyparuje. Gorące powidła gruszkowe przełóż do słoików i pasteryzuj. Taka konfitura idealnie smakuje z niskobiałkowymi naleśnikami!

Smacznego!

 

Wartość odżywcza 

Energia (kcal) na 100g - 132,6kcal

Białko (g) na 100g - 0,5g

Fenyloalanina (mg) na 100g - 32,3mg

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.