Lemoniada ogórkowa

lemoniada ogórkowa

Porcje: 1

Lista składników:

    • ½

      ogórka szklarniowego lub dwa gruntowe, starte na dużych oczkach tarki

    • 1

      kawałek imbiru długości 2 cm, obrany i starty na małych oczkach tarki

    • 4

      plasterki cytryny

    • 1l

      zimnej wody

    • ½ – 1

      łyżeczka syropu z agawy kostki lodu

Sposób przygotowania:

Ogórki, imbir, cytrynę i syrop z agawy włożyć do dużej karafki i kilka razy ugnieść drewnianą łyżką. Zalać zimną wodą i dokładnie wymieszać, odstawić do lodówki na pół godziny.

Po tym czasie można lemoniadę przecedzić przez sito albo podać razem z ogórkami. Schłodzoną lemoniadę podawać z kostkami lodu.

Smacznego!

Na 100g
  • kcal

    Energia (kcal)
    2.4

  • białko

    Białko (g)
    0

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    0

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.