Lody mango

lody mango

Porcje: 6

Lista składników:

    • 150 g

      wegańskiego, naturalnego „jogurtu” kokosowego*

    • 100 g

      pulpy z mango

    • 1

      op. galaretki pomarańczowej na agarze

    • foremki do lodów

  • *W przepisie i przeliczeniach wartości odżywczej wykorzystano wegański „jogurt” kokosowy o zawartości białka 0,7g/100g.

Sposób przygotowania:

Sposób przygotowania:

  • Galaretkę przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu na ilości wody zmniejszonej do 100 ml. Lekko studzimy.
  • Do przestudzonej, letniej galaretki dodajemy pulpę z mango i „jogurt” kokosowy. Mieszamy do połączenia składników.
  • Przelewamy do foremek i wstawiamy do zamrażalnika na min. 6h

Przepis przesłała nam Jolanta - zwyciężczyni konkursu ,,Kolory na talerzu".

W 1 porcji
  • kcal

    Energia (kcal)
    51.66

  • białko

    Białko (g)
    0.25

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    12.16

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.