Marmolada dyniowo - pomarańczowa

marmolada

Porcje: 1

Lista składników:

Sposób przygotowania:

Dynię umyć, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Przełożyć do dużego garnka. Pomarańcze dokładnie wyczyścić i umyć, pokroić na kawałeczki. Dodać do dyni razem z wyciśniętym sokiem z cytryn. Dodać obrany i starty imbir. Wlać wodę, wymieszać i zagotować. Wrzucić cynamon i goździki. Na małym ogniu gotować bez przykrywania około godzinę, czasem wymieszać.

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.