Marmolada dyniowo - pomarańczowa

marmolada

Porcje: 1

Lista składników:

    • 1kg

      dyni

    • 2

      pomarańcze

    • sok z 3 cytryn

    • 40g

      korzenia imbiru

    • 700ml

      wody

    • 700g

      cukru (można mniej jeśli wolicie mniej słodkie)

    • laska cynamonu lub 1/3 zmielonego

    • 4-5

      goździków

Sposób przygotowania:

Dynię umyć, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Przełożyć do dużego garnka. Pomarańcze dokładnie wyczyścić i umyć, pokroić na kawałeczki. Dodać do dyni razem z wyciśniętym sokiem z cytryn. Dodać obrany i starty imbir. Wlać wodę, wymieszać i zagotować. Wrzucić cynamon i goździki. Na małym ogniu gotować bez przykrywania około godzinę, czasem wymieszać.

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.