Marynowane pomidorki koktajlowe

marynowane pomidorki koktajlowe

Porcje: 1

Lista składników:

    • 1kg

      pomidorków koktajlowych

    • 1l

      wody

    • 1

      łyżka soli

    • 2

      łyżeczki cukru

    • czosnek (po 1 ząbku na słoik)

    • liście bazylii (kilka listków na 1 słoik)

    • 1

      łyżeczka octu (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:

Pomidorki umyć. Każdego nakłuć wykałaczką i nałożyć do słoików. Do każdego słoika wrzucić kilka listków bazylii oraz ząbek czosnku. Przegotowaną, ostudzoną wodę wymieszać z solą, cukrem. Zalać pomidorki. Szczelnie zakręcić i pasteryzować przez 15 minut.

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.