Muffiny bananowe

MUFFINY BANANOWE

Porcje: 1

Lista składników:

    • 25g

      brązowego cukru

    • ½

      łyżeczki proszku do pieczenia

    • 130g

      mąki niskobiałkowej

    • ½

      łyżeczki zamiennika białka

    • 60ml

      zimnej wody

    • 40ml

      ProZero*

    • 1

      duży, dojrzały banan

    • 3

      krople olejku waniliowego

  • *ProZero to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego do stosowania pod kontrolą lekarza.

Sposób przygotowania:

  1. Piekarnik na termoobiegu nagrzej do 180 stopni.
  2. Banana i cukier włóż do dużej miski. Rozgnieć go i połącz z cukrem.
  3. Dodaj mąkę i proszek do pieczenia.
  4. W osobnej misce połącz zamiennik jajka, wodę, ProZero i olejek waniliowy.
  5. Wymieszaj wszystko razem.
  6. Przełóż masę do 4 foremek na muffiny (2 muffiny stanowią 1 porcję) i piecz około 15-20 minut, aż się zarumienią.

Smacznego!

Na 100g
  • kcal

    Energia (kcal)
    182

  • białko

    Białko (g)
    0.56

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    11.46

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.