Muffiny bananowe

MUFFINY BANANOWE

Porcje: 1

Lista składników:

Sposób przygotowania:

  1. Piekarnik na termoobiegu nagrzej do 180 stopni.
  2. Banana i cukier włóż do dużej miski. Rozgnieć go i połącz z cukrem.
  3. Dodaj mąkę i proszek do pieczenia.
  4. W osobnej misce połącz zamiennik jajka, wodę, ProZero i olejek waniliowy.
  5. Wymieszaj wszystko razem.
  6. Przełóż masę do 4 foremek na muffiny (2 muffiny stanowią 1 porcję) i piecz około 15-20 minut, aż się zarumienią.

Smacznego!

*ProZero to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego do stosowania pod kontrolą lekarza.

 

Wartości odżywcze

Energia (kcal) na 100g - 182kcal

Białko (g) na 100g - 0,56g

Fenyloalanina (mg) na 100g - 11,46mg

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.