Panna cotta

Lista składników:
Sposób przygotowania:
Wlej proZero do małego rondla. Dodaj masło, cukier i skrobię kukurydzianą. Jeśli używasz wanilii, przekrój ją na pół wzdłuż i usuń małe nasiona od wewnątrz ostrym nożem. Umieść nasiona i pokrojoną wanilię w małym rondlu. Jeśli zamiast tego używasz esencji waniliowej, dodaj ją do garnka. Umieść garnek na łagodnym ogniu i dobrze wymieszaj. Mieszaj, aż mieszanina zacznie się gotować i zgęstnieje. Wyjmij wycięty waniliowy pojemnik. Wlej mieszaninę panna cotta do wysokiego pojemnika lub dzbanka i użyj elektrycznego ręcznego blendera, aby miksować przez 30-40 sekund. Natychmiast wlej mieszaninę do naczyń. Pozostaw do ostygnięcia, a następnie włóż do lodówki, zostaw na 3-4 godziny. Gotowe danie udekoruj listami świeżej mięty, owocami świeżymi lub sosem owocowym.
Smacznego!
Wartość odżywcza
Energia (kcal) na 100g - 176,9kcal
Białko (g) na 100g - 0,1g
Fenyloalanina (mg) na 100g - 3,6mg
W 1 porcji:
-
Energia (kcal)
-
Białko (g)
-
Fenyloalanina (mg)