Panna cotta

panna cotta jak zrobić

Porcje: 5

Lista składników:

    • 400g

      proZero

    • 50g

      masła extra 82% tłuszczu

    • 50g

      drobnego cukru

    • 25g

      skrobia kukurydziana

    • 1

      laska wanilii

Sposób przygotowania:

Wlej proZero do małego rondla. Dodaj masło, cukier i skrobię kukurydzianą. Jeśli używasz wanilii, przekrój ją na pół wzdłuż i usuń małe nasiona od wewnątrz ostrym nożem. Umieść nasiona i pokrojoną wanilię w małym rondlu. Jeśli zamiast tego używasz esencji waniliowej, dodaj ją do garnka. Umieść garnek na łagodnym ogniu i dobrze wymieszaj. Mieszaj, aż mieszanina zacznie się gotować i zgęstnieje. Wyjmij wycięty waniliowy pojemnik. Wlej mieszaninę panna cotta do wysokiego pojemnika lub dzbanka i użyj elektrycznego ręcznego blendera, aby miksować przez 30-40 sekund. Natychmiast wlej mieszaninę do naczyń. Pozostaw do ostygnięcia, a następnie włóż do lodówki, zostaw na 3-4 godziny. Gotowe danie udekoruj listami świeżej mięty, owocami świeżymi lub sosem owocowym.

Smacznego!

Na 100g
  • kcal

    Energia (kcal)
    176.9

  • białko

    Białko (g)
    0.1

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    3.6

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.