Panna cotta

panna cotta jak zrobić

Porcje: 5

Lista składników:

Sposób przygotowania:

Wlej proZero do małego rondla. Dodaj masło, cukier i skrobię kukurydzianą. Jeśli używasz wanilii, przekrój ją na pół wzdłuż i usuń małe nasiona od wewnątrz ostrym nożem. Umieść nasiona i pokrojoną wanilię w małym rondlu. Jeśli zamiast tego używasz esencji waniliowej, dodaj ją do garnka. Umieść garnek na łagodnym ogniu i dobrze wymieszaj. Mieszaj, aż mieszanina zacznie się gotować i zgęstnieje. Wyjmij wycięty waniliowy pojemnik. Wlej mieszaninę panna cotta do wysokiego pojemnika lub dzbanka i użyj elektrycznego ręcznego blendera, aby miksować przez 30-40 sekund. Natychmiast wlej mieszaninę do naczyń. Pozostaw do ostygnięcia, a następnie włóż do lodówki, zostaw na 3-4 godziny. Gotowe danie udekoruj listami świeżej mięty, owocami świeżymi lub sosem owocowym.

Smacznego!

 

Wartość odżywcza

Energia (kcal) na 100g - 176,9kcal

Białko (g) na 100g - 0,1g

Fenyloalanina (mg) na 100g - 3,6mg

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.