Pęczek botwinki z buraczkami

Pęczek botwinki z buraczkami

Porcje:

Lista składników:

Sposób przygotowania:

Umyć botwinkę, odciąć buraczki, wrzucić je do wrzątku i gotować ok. 15 minut, w zależności od wielkości. Wyłowić z wody, obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Najładniejsze liście botwinki posiekać razem z łodyżkami. Doprawić solą, pieprzem i łyżeczką oliwy i przełożyć do salaterki. Dodać buraczki, pokrojone mango i pokrojony Violife. Wymieszać składniki sosu - oliwę, sok z cytryny oraz syrop klonowy lub miód i polać całość.

Smacznego!

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.