Pieczone jabłka z cynamonem

Lista składników:
Sposób przygotowania:
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Przygotuj blachę, wyłóż ją papierem do pieczenia. Przekrój jabłka na połowy, wydrąż gniazda z nasionami. Jabłka ułóż na blasze. Posmaruj jabłka oliwą i posyp cynamonem. Włóż blachę do piekarnika, piecz jabłka przez 25 min. Zaraz po wyjęciu z piekarnika jabłka polej miodem. Jedz według uznania - na ciepło z aromatyczną herbatą lub na zimno jako przekąskę.
Smacznego!
Wartość odżywcza
Energia (kcal) na 100g - 79kcal
Białko (g) na 100g - 0,4g
Fenyloalanina (mg) na 100g - 11,8mg
W 1 porcji:
-
Energia (kcal)
-
Białko (g)
-
Fenyloalanina (mg)