Pieczone jabłka z cynamonem

pieczone jabłka z cynamonem przepis

Porcje: 1

Lista składników:

    • 600g

      jabłek, ok. 4 sztuki

    • 2

      łyżki oliwy

    • 1

      łyżeczka cynamonu

    • 4

      łyżeczki miodu (48 g)

Sposób przygotowania:

  • Rozgrzewamy piekarnik do 200 st. C.
  • Przygotowujemy blachę, wykładamy ją papierem do pieczenia.
  • Kroimy jabłka na połowy i wydrążamy gniazda nasienne.
  • Jabłka smarujemy oliwą, układamy rozkrojoną częścią do góry i posypujemy cynamonem.
  • Blachę z jabłkami wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 25 min.
  • Po wyjęciu z piekarnika jabłka polewamy miodem.
  • Pieczone jabłka to idealny deser do jedzenia zarówno na ciepło jak i po całkowitym przestudzeniu.
W 1 porcji
  • kcal

    Energia (kcal)
    161.22

  • białko

    Białko (g)
    0.67

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    19.82

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.