Pieczone jabłka z cynamonem

pieczone jabłka z cynamonem przepis

Porcje: 1

Lista składników:

Sposób przygotowania:

Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Przygotuj blachę, wyłóż ją papierem do pieczenia. Przekrój jabłka na połowy, wydrąż gniazda z nasionami. Jabłka ułóż na blasze. Posmaruj jabłka oliwą i posyp cynamonem. Włóż blachę do piekarnika, piecz jabłka przez 25 min. Zaraz po wyjęciu z piekarnika jabłka polej miodem. Jedz według uznania - na ciepło z aromatyczną herbatą lub na zimno jako przekąskę.

Smacznego!

 

Wartość odżywcza

Energia (kcal) na 100g - 79kcal

Białko (g) na 100g - 0,4g

Fenyloalanina (mg) na 100g - 11,8mg

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.