Pieczone jabłka z cynamonem

pieczone jabłka z cynamonem przepis

Porcje: 1

Lista składników:

    • 4

      jabłka

    • oliwa z oliwek

    • cynamon

    • miód

Sposób przygotowania:

Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Przygotuj blachę, wyłóż ją papierem do pieczenia. Przekrój jabłka na połowy, wydrąż gniazda z nasionami. Jabłka ułóż na blasze. Posmaruj jabłka oliwą i posyp cynamonem. Włóż blachę do piekarnika, piecz jabłka przez 25 min. Zaraz po wyjęciu z piekarnika jabłka polej miodem. Jedz według uznania - na ciepło z aromatyczną herbatą lub na zimno jako przekąskę.

Smacznego!

Na 100g
  • kcal

    Energia (kcal)
    79

  • białko

    Białko (g)
    0.4

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    11.8

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.