Pyszne pączki z mąki PKU

Lista składników:
Sposób przygotowania:
- Zrobić rozczyn z drożdży.
- Mąkę przesiać, wymieszać z rozczynem.
- Dodać pozostałe składniki i wyrobić, pod koniec dodając rozpuszczony tłuszcz.
- Wyrabiać kilka minut, aż ciasto będzie gładkie i miękkie (można użyć miksera).
- Wyrobione ciasto uformować w kulę, włożyć do oprószonej mąką miski, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (piekarnik 35°C )do podwojenia objętości (około 0,5 godziny).
- Po tym czasie ciast za pomocą łyżki wrzucać na olej o temperaturze 175°C małe pączki i smażyć z dwóch stron.
Smacznego!
Wartość odżywcza
Energia (kcal) na 100g - 148,4kcal
Białko (g) na 100g - 0,5g
Fenyloalanina (mg) na 100g - 23,7mg
W 1 porcji:
-
Energia (kcal)
-
Białko (g)
-
Fenyloalanina (mg)