Pyszne pączki z mąki PKU

Pączki

Porcje: 1

Lista składników:

Sposób przygotowania:

  1. Zrobić rozczyn z drożdży.
  2. Mąkę przesiać, wymieszać z rozczynem.
  3. Dodać pozostałe składniki i wyrobić, pod koniec dodając rozpuszczony tłuszcz.
  4. Wyrabiać kilka minut, aż ciasto będzie gładkie i miękkie (można użyć miksera).
  5. Wyrobione ciasto uformować w kulę, włożyć do oprószonej mąką miski, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (piekarnik 35°C )do podwojenia objętości (około 0,5 godziny).
  6. Po tym czasie ciast za pomocą łyżki wrzucać na olej o temperaturze 175°C małe pączki i smażyć z dwóch stron.

Smacznego!

 

Wartość odżywcza

Energia (kcal) na 100g - 148,4kcal

Białko (g) na 100g - 0,5g

Fenyloalanina (mg) na 100g - 23,7mg

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.