Serniczek na zimno

Serniczek na zimno

Porcje: 2

Lista składników:

    • ciasteczka kruche z glutenexu ( można użyć każdych innych ciasteczek niskobialkowych)

    • 60g

      masło

    • 10g

      Violife serek kremowy

    • 100g

      jogurt vegetariański

    • 150g

      cukier puder

    • 10g

      borówki

    • 200g

      galaretka na agarze

    • 1

      sztuka razem 75.4 mg phe

Sposób przygotowania:

Ciasteczka pokruszyć i połączyć w rondelku z masłem. Lekko podgrzać. Włożyć do pucharków. Serek violife połączyć z jogurtem i utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę. Włożyć na wystygnięte ciasteczka. Zrobić galaretkę według instrukcji i jak wystygnie wlać na masę serowo-jogurtowa. Dodać borówki i odstawić do lodówki do wystygnięcia. Przepis przesłała nam Ewa w ramach konkursu ,,Kolory na talerzu".

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.