Serniczek na zimno
Lista składników:
-
-
ciasteczka kruche z glutenexu ( można użyć każdych innych ciasteczek niskobialkowych)
-
60g
masło
-
10g
Violife serek kremowy
-
100g
jogurt vegetariański
-
150g
cukier puder
-
10g
borówki
-
200g
galaretka na agarze
-
1
sztuka razem 75.4 mg phe
-
Sposób przygotowania:
Ciasteczka pokruszyć i połączyć w rondelku z masłem. Lekko podgrzać. Włożyć do pucharków. Serek violife połączyć z jogurtem i utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę. Włożyć na wystygnięte ciasteczka. Zrobić galaretkę według instrukcji i jak wystygnie wlać na masę serowo-jogurtowa. Dodać borówki i odstawić do lodówki do wystygnięcia. Przepis przesłała nam Ewa w ramach konkursu ,,Kolory na talerzu".
W 1 porcji:
-
Energia (kcal)
-
Białko (g)
-
Fenyloalanina (mg)