Tapas

Tapas

Porcje:

Lista składników:

    • 3

      suszone pomidory

    • 1

      czosnek

    • 1g

      sól i pieprz

    • śmietana PKU

    • szczypiorek

    • 300g

      dyni Hokkaido

    • 1

      papryka słodka

    • 1

      papryka ostra

    • 2

      marchewki

    • 1

      łodygi selera naciowego

    • 5

      rzodkiewek

    • kilka liści ulubionej sałaty

    • 1

      ogórek zielony lub korniszony

    • krakersy PKU

    • pomidorki cherry

    • 1

      papryka zielona

    • 1

      papryka żółta

    • 1

      papryka czerwona

Sposób przygotowania:

Dip 1

Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy. Podajemy w małej miseczce.

Dip 2

Do miseczki nakładamy 2 łyżki śmietany PKU. Drobno kroimy szczypiorem i mieszamy ze śmietaną, solą i pieprzem.

Dip 3

Pieczemy dynię w 180 stopniach przez 30 minut. Ostudzoną dynię obieramy i wyjmujemy pestki, resztę blendujemy. Dodajemy przyprawy i mieszamy.

Warzywa

Wszystkie warzywa myjemy (marchewki też obieramy) i kroimy w słupki. Układamy na tacy/talerzyku razem z krakersami i dipami.

Smacznego!

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.