Tapioka z kokosem

tapioka z kokosem przepis pku

Porcje: 1

Lista składników:

Sposób przygotowania:

Tapiokę gotujemy w lekko osłodzonej wodzie w stosunku 1 do 5 tapioka/woda do momentu aż stanie się miękka i przezroczysta. Ugotowaną tapiokę cedzimy na sicie i przelewamy zimną wodą. Mleko kokosowe słodzimy, dodajemy liście kafiru zagotowujemy. Studzimy mleko kokosowe i zalewamy nim ugotowane perełki tapioki. Topinambur obieramy, kroimy w cienkie plasterki i wkładamy do wody z lodem.
Tapiokę kokosową podajemy z sorbetem z gruszek, chrupiącymi plasterkami topinamburu i sokiem pomarańczowym.

Smacznego! 

 

Wartość odżywcza

Energia (kcal) na 100g - 338,3kcal

Białko (g) na 100g - 2,7g

Fenyloalanina (mg) na 100g - 125,3mg

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.