Kokosowy pudding z tapioki

tapioka z kokosem przepis pku

Porcje: 4

Lista składników:

    • 60g

      drobnych kulek tapioki

    • 400ml

      mleczka kokosowego z puszki

    • 60g

      cukru

    • 1

      limonka

Sposób przygotowania:

  • Limonkę dokładnie myjemy i sparzamy wrzątkiem.
  • Mleczko kokosowe i tapiokę umieszczamy w rondelku.
  • Dodajemy skórkę otartą z limonki i cukier. Doprowadzamy do wrzenia, a następnie mieszając gotujemy na małym ogniu przez ok. 20-25 minut aż tapioka stanie się szklista.
  • Przelewamy do małych miseczek lub szklanek, studzimy do temperatury pokojowej, a następnie wstawiamy do lodówki na min. 2 h.
  • Przed podaniem każdą porcję skrapiamy kilkoma kroplami soku z limonki.
  • Podajemy z ulubionymi sezonowymi owocami lub musem owocowym.
W 1 porcji
  • kcal

    Energia (kcal)
    295.7

  • białko

    Białko (g)
    1.77

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    98.92

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.