Tapioka z kokosem

tapioka z kokosem przepis pku

Porcje: 1

Lista składników:

    • 100g

      Tapioka drobna

    • 0,5l

      Mleko kokosowe

    • 100g

      Cukier

    • 100g

      Topinambur

    • Liście kafiru

Sposób przygotowania:

Tapiokę gotujemy w lekko osłodzonej wodzie w stosunku 1 do 5 tapioka/woda do momentu aż stanie się miękka i przezroczysta. Ugotowaną tapiokę cedzimy na sicie i przelewamy zimną wodą. Mleko kokosowe słodzimy, dodajemy liście kafiru zagotowujemy. Studzimy mleko kokosowe i zalewamy nim ugotowane perełki tapioki. Topinambur obieramy, kroimy w cienkie plasterki i wkładamy do wody z lodem.
Tapiokę kokosową podajemy z sorbetem z gruszek, chrupiącymi plasterkami topinamburu i sokiem pomarańczowym.

Smacznego! 

Na 100g
  • kcal

    Energia (kcal)
    338.3

  • białko

    Białko (g)
    2.7

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    125.3

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.