Tapioka z kokosem

Lista składników:
Sposób przygotowania:
Tapiokę gotujemy w lekko osłodzonej wodzie w stosunku 1 do 5 tapioka/woda do momentu aż stanie się miękka i przezroczysta. Ugotowaną tapiokę cedzimy na sicie i przelewamy zimną wodą. Mleko kokosowe słodzimy, dodajemy liście kafiru zagotowujemy. Studzimy mleko kokosowe i zalewamy nim ugotowane perełki tapioki. Topinambur obieramy, kroimy w cienkie plasterki i wkładamy do wody z lodem.
Tapiokę kokosową podajemy z sorbetem z gruszek, chrupiącymi plasterkami topinamburu i sokiem pomarańczowym.
Smacznego!
Wartość odżywcza
Energia (kcal) na 100g - 338,3kcal
Białko (g) na 100g - 2,7g
Fenyloalanina (mg) na 100g - 125,3mg
W 1 porcji:
-
Energia (kcal)
-
Białko (g)
-
Fenyloalanina (mg)