Tarta owocowa z masą mango

tarta owocowa

Porcje: 12

Lista składników:

  • Masa

    • 250g

      ProZero

    • 50g

      masła extra 82% tł.

    • 30g

      mąki niskobiałkowej PKU

    • 100g

      mango pulpy

    • 50g

      cukru

  • Ciasto

    • 100g

      masła extra 82% tł.

    • 50g

      cukru brązowego „Castor”

    • 180g

      mąki niskobiałkowej PKU

    • 20g

      wody

  • Wypełnienie owocowe

    • 80g

      malin

    • 80g

      truskawek

    • 70g

      borówek

Sposób przygotowania:

Rozgrzać piernik do 200 stopni C. Wrzucić do miski masło i cukier brązowy. Mieszać rękami, aż połączą się wszystkie składniki. Dodać mąkę, wymieszać i dodać 1 łyżkę zimnej wody. Następnie mieszać, aż powstanie jednolita masa. Foremkę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć ciasto. Włożyć na 10 minut do zamrażarki.

Piec w rozgrzanym piekarniku przez 20 minut. Wystudzić. Na koniec ozdobić owocami.

Smacznego!

Na 100g
  • kcal

    Energia (kcal)
    242.8

  • białko

    Białko (g)
    0.4

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    16.5

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.