Tarta owocowa z masą mango

tarta owocowa

Porcje: 12

Lista składników:

Sposób przygotowania:

Rozgrzać piernik do 200 stopni C. Wrzucić do miski masło i cukier brązowy. Mieszać rękami, aż połączą się wszystkie składniki. Dodać mąkę, wymieszać i dodać 1 łyżkę zimnej wody. Następnie mieszać, aż powstanie jednolita masa. Foremkę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć ciasto. Włożyć na 10 minut do zamrażarki.

Piec w rozgrzanym piekarniku przez 20 minut. Wystudzić. Na koniec ozdobić owocami.

Smacznego!

 

Wartość odżywcza

Energia (kcal) na 100g - 242,8kcal

Białko (g) na 100g - 0,4g

Fenyloalanina (mg) na 100g - 16,5mg

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.