Tarta owocowa z masą mango

Lista składników:
Sposób przygotowania:
Rozgrzać piernik do 200 stopni C. Wrzucić do miski masło i cukier brązowy. Mieszać rękami, aż połączą się wszystkie składniki. Dodać mąkę, wymieszać i dodać 1 łyżkę zimnej wody. Następnie mieszać, aż powstanie jednolita masa. Foremkę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć ciasto. Włożyć na 10 minut do zamrażarki.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 20 minut. Wystudzić. Na koniec ozdobić owocami.
Smacznego!
Wartość odżywcza
Energia (kcal) na 100g - 242,8kcal
Białko (g) na 100g - 0,4g
Fenyloalanina (mg) na 100g - 16,5mg
W 1 porcji:
-
Energia (kcal)
-
Białko (g)
-
Fenyloalanina (mg)