Torcik z karmelem i czekoladą

Lista składników:
Sposób przygotowania:
- Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 °C z karmelem.
- Do miski wrzucić masło i brązowy cukier. Następnie wymieszać rękami aż połączą się wszystkie składniki. Dodać mąkę, 1 łyżkę zimnej wody i całość wymieszać, aż powstanie jednolita masa.
- Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć ciasto. Wstawić do zamrażarki na 10 minut.
- Następnie piec w rozgrzanym piekarniku przez 20 min, a po upieczeniu ostudzić.
- Aby przygotować karmel, należy wrzucić do rondla cukier, mało i rozpuścić do konsystencji kremu. Dodać mleko ProZero i ponownie zagotować. Dalej gotować przez 25 minut aż masa zgęstnieje. Studzić około 15 min, co jakiś czas mieszając. Wylać karmelową masę na wystudzony spód ciasta i wstawić do lodówki.
- W misce ustawionej na garnku z wodą rozpuścić czekoladę i masło. Wystudzić, wylać na masę karmelową i ponownie wstawić do lodówki.
- Przed podaniem udekorować ciasto ulubionymi owocami sezonowymi.
Smacznego!
Wartość odżywcza
Energia (kcal) na 100g - 462,3kcal
Białko (g) na 100g - 0,3g
Fenyloalanina (mg) na 100g - 14,2mg
W 1 porcji:
-
Energia (kcal)
-
Białko (g)
-
Fenyloalanina (mg)