Torcik z karmelem i czekoladą

torcik z karmelem i czekoladą pku przepis

Porcje: 1

Lista składników:

Sposób przygotowania:

  1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 °C z karmelem.
  2. Do miski wrzucić masło i brązowy cukier. Następnie wymieszać rękami aż połączą się wszystkie składniki. Dodać mąkę, 1 łyżkę zimnej wody i całość wymieszać, aż powstanie jednolita masa.
  3. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć ciasto. Wstawić do zamrażarki na 10 minut.
  4. Następnie piec w rozgrzanym piekarniku przez 20 min, a po upieczeniu ostudzić.
  5. Aby przygotować karmel, należy wrzucić do rondla cukier, mało i rozpuścić do konsystencji kremu. Dodać mleko ProZero i ponownie zagotować. Dalej gotować przez 25 minut aż masa zgęstnieje. Studzić około 15 min, co jakiś czas mieszając. Wylać karmelową masę na wystudzony spód ciasta i wstawić do lodówki.
  6. W misce ustawionej na garnku z wodą rozpuścić czekoladę i masło. Wystudzić, wylać na masę karmelową i ponownie wstawić do lodówki.
  7. Przed podaniem udekorować ciasto ulubionymi owocami sezonowymi.

Smacznego!

 

Wartość odżywcza

Energia (kcal) na 100g - 462,3kcal

Białko (g) na 100g - 0,3g

Fenyloalanina (mg) na 100g - 14,2mg

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.