Wyśmienity mus jagodowo-bananowy

miska musu jagodowo-bananowego

Porcje: 2

Lista składników:

    • ½

      szklanki jagód, 75g

    • ½

      banana, 60g

    • 30g

      roślinnej „śmietany” niskobiałkowej*

  • *W przepisie oraz do przeliczenia wartości odżywczej wykorzystano kokosowy odpowiednik śmietany o zawartości białka 0,9g/100g produktu.

Sposób przygotowania:

  • Jagody umieszczamy w miseczce i podgrzewamy przez 30-60 sekund w kuchence mikrofalowej do momentu, kiedy owoce puszczą sok.
  • Następnie jagody przekładamy do pojemnika blendera i miksujemy do uzyskania gładkiego purée.
  • Dodajemy rozgniecionego banana oraz roślinną „śmietanę” i kontynuujemy miksowanie do uzyskania gładkiej, jednolitej masy.
W 1 porcji
  • kcal

    Energia (kcal)
    72.1

  • białko

    Białko (g)
    0.75

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    37.15

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.