Wyśmienity mus jagodowo-bananowy

miska musu jagodowo-bananowego

Porcje: 8

Lista składników:

Sposób przygotowania:

  1. Jagody umieścić w odpowiednim do tego celu naczyniu i podgrzewać przez 30-60 sekund w kuchence mikrofalowej do momentu, kiedy owoce puszczą sok.
  2. Zblendować do uzyskania gładkiego purée.
  3. Zmiksować rozgniecione banany i śmietanę do otrzymania gładkiej konsystencji bitej śmietany.
  4. Dodać purée jagodowe i wymieszać.

Smacznego!

 

Wartości odżywcze

Energia (kcal) na 100g - 88,9kcal

Białko (g) na 100g - 0,7g

Fenyloalanina (mg) na 100g - 41,1mg

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.