Wyśmienity mus jagodowo-bananowy

miska musu jagodowo-bananowego

Porcje: 8

Lista składników:

    • 75g

      jagód

    • 50g

      banana, rozgniecionego

    • 30g

      śmietana niskobiałkowa

Sposób przygotowania:

  1. Jagody umieścić w odpowiednim do tego celu naczyniu i podgrzewać przez 30-60 sekund w kuchence mikrofalowej do momentu, kiedy owoce puszczą sok.
  2. Zblendować do uzyskania gładkiego purée.
  3. Zmiksować rozgniecione banany i śmietanę do otrzymania gładkiej konsystencji bitej śmietany.
  4. Dodać purée jagodowe i wymieszać.

Smacznego!

Na 100g
  • kcal

    Energia (kcal)
    88.9

  • białko

    Białko (g)
    0.7

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    41.1

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.