Racuchy dyniowe
- Data publikacji: 10.01.2019
- 10 min
Składniki
- mąka niskobiałkowa 250 g ;
- proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki;
- 80 ml wody plus dwie łyżki zamiennika jajek;
- mleko ProZero* 80 ml;
- dynia starta 200 g;
- cynamon 0,5 łyżeczki;
- cukier 75 g;
- miód 1 łyżka.
Sposób przygotowania
- Zamiennik jajek rozpuścić w 80 ml wody.
- Do miski wsypać mąkę, dodać mieszanką jajka z wodą.
- Dodać mleko ProZero, przyprawy i wymieszać.
- Na koniec dodać startą na drobnych oczkach dynię.
- Wymieszać i smażyć na oleju ryżowym.
Wartości odżywcze
|
|
|
Energia (kcal) | 1762,38 | 176,23 |
Białko (g) | 6,97 | 0,69 |
Fenyloalanina (mg) | 298,86 | 29,88 |
Smacznego!
*ProZero to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego do stosowania pod kontrolą lekarza.