Racuchy dyniowe

przepis na racuchy dyniowe
  • Data publikacji: 10.01.2019
  • 10 min
 Redakcja VitaFlo

Redakcja VitaFlo

Składniki

  • mąka niskobiałkowa 250 g ;
  • proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki;
  • 80 ml wody plus dwie łyżki zamiennika jajek;
  • mleko ProZero* 80 ml;
  • dynia starta 200 g;
  • cynamon 0,5 łyżeczki;
  • cukier 75 g;
  • miód 1 łyżka.

Sposób przygotowania

  1. Zamiennik jajek rozpuścić w 80 ml wody.
  2. Do miski wsypać mąkę, dodać mieszanką jajka z wodą.
  3. Dodać mleko ProZero, przyprawy i wymieszać.
  4. Na koniec dodać startą na drobnych oczkach dynię.
  5. Wymieszać i smażyć na oleju ryżowym.

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
w całości
w 1 porcji
Energia (kcal) 1762,38 176,23
Białko (g) 6,97 0,69
Fenyloalanina (mg) 298,86 29,88

Smacznego!

*ProZero to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego do stosowania pod kontrolą lekarza.

Artykuł był pomocny?
Podziel się nim z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.