Bułki PKU
Lista składników:
-
-
40g
margaryny
-
500g
mąki krakowskiej BALVITEN
-
20g
drożdży świeżych
-
125ml
wody
-
150ml
ProZero*
-
12g
soli
-
10g
cukru
-
Sposób przygotowania:
Wyrobić ciasto ze składników, na koniec dodając miękką margarynę. Ciasto rozwałkować cienko i położyć na blaszce wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Zostawić ciasto do wyrośnięcia. Piec w 180°C przez 3 minuty z pojemnikiem z wodą. Następnie wyciągnąć pojemnik z wodą i piec jeszcze 8 minut.
*ProZero jest żywnością specjalnego przeznaczenia medycznego do postępowania dietetycznego we wrodzonych wadach metabolizmu oraz schorzeniach nerek. ProZero należy stosować pod nadzorem lekarza.
W 1 porcji:
-
Energia (kcal)
2035 -
Białko (g)
4.26 -
Fenyloalanina (mg)
261