Carpaccio z kalarepy

przepis na carpaccio z kalarepy

Porcje: 1

Lista składników:

    • 2

      szt. kalarepa

    • 4

      szt. rzodkiewki

    • szczypiorek z 1 cebulki dymki

    • 2

      kromki chleba niskobiałkowy PKU

    • 1

      łyżka oliwa z oliwek

  • Dressing

    • 2

      łyżki oliwa z oliwek

    • 1

      łyżeczka syrop z agawy

    • 1

      łyżeczka musztarda

    • 1

      łyżeczka sok z cytryny

    • 1g

      sól do smaku

Sposób przygotowania:

Kalarepy i rzodkiewki umyć, obrać i pokroić w cienkie plastry. Kalarepę poukładać na talerzu tak, aby plastry nachodziły na siebie. Na nich układamy plastry rzodkiewek. Niskobiałkowy chleb pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek, tak aby się zarumienił i był chrupki. Następnie przygotowujemy dressing - wszystkie składniki łączymy w miseczce i doprawiamy szczyptą soli. Mieszamy dokładnie. Plastry warzyw polewamy dressingiem i posypujemy grzankami z niskobiałkowego chleba oraz posiekanym szczypiorem z cebulki dymki.

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.