Gofry ze słodkich ziemniaków

Lista składników:
-
-
150g
ProZero
-
125g
mąki niskobiałkowej PKU
-
½
małego słodkiego ziemniaka, ugotowanego, 100g
-
1
łyżeczka proszku do pieczenia, 3g
-
1
łyżeczka zastępnika jaja, niskobiałkowego 5g
-
40ml
wody
-
Sposób przygotowania:
- Rozgrzewamy gofrownicę zgodnie z instrukcjami producenta.
- Zamiennik jaja mieszamy z 40 ml wody.
- Obraną i ugotowaną połówkę słodkiego ziemniaka przeciskamy przez praskę do miski lub przecieramy przez sito
- Do miski ze słodkim ziemniakiem dajemy ProZero, mąkę PKU, proszek do pieczenia oraz mieszaninę z zamiennikiem jaja. Całość dokładnie mieszamy.
- Ciasto wlewamy na rozgrzaną gofrownicę i pieczemy zgodnie z instrukcjami producenta.
W 1 porcji
-
Energia (kcal)
127.5 -
Białko (g)
0.48 -
Fenyloalanina (mg)
32.15