Pasta z białej rzodkiewki

pasta z rzodkiewki

Porcje: 1

Lista składników:

    • 2

      białe duże rzodkiewki

    • 100g

      duży ziemniak

    • 100g

      średnia biała cebula

    • sól i pieprz do smaku

    • 1

      łyżeczka majeranku

    • 1

      łyżeczka cząbru

    • 3

      łyżki oliwy

Sposób przygotowania:

Warzywa – rzodkiewki i ziemniaka obrać, umyć i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Zajmie to około 20 minut. Cebulkę podsmażyć, dodać do ugotowanych warzyw. Dodać wszystkie przyprawy i zblendować na gładką masę. Udekorować koperkiem i podawać na niskobiałkowym pieczywie.

Smacznego!

 

Na 100g
  • kcal

    Energia (kcal)
    69.4

  • białko

    Białko (g)
    1.2

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    45.6

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.