Pasta z marchewki i bakłażana
Lista składników:
-
-
1
bakłażan
-
2
marchewki
-
1
czerwona papryka
-
2
ząbki czosnku
-
1
mała cebula
-
1g
pieprz
-
2
łyżki oleju rzepakowego
-
1g
tymianku
-
Sposób przygotowania:
Marchewki obrać i pokroić w talarki. Skropić olejem i dodać czosnek pokrojony w plasterki. Wszystko zawinąć w folię aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut. Paprykę posmarować olejem, bakłażana i cebulę pokroić w plastry. Ułożyć na blasze do pieczenia i skropić olejem. Dołożyć warzywa do piekącej się marchewki na 20 minut. Paprykę piec do momentu, aż skórka popęka. Upieczone warzywa odstawić do przestygnięcia, a potem obrać paprykę ze skórki i usunąć nasiona. Wszystkie warzywa zblendować i dodać przyprawy.
W 1 porcji:
-
Energia (kcal)
-
Białko (g)
-
Fenyloalanina (mg)