Pasta z marchewki i bakłażana

Przepis na pastę z marchewki i bakłażana

Porcje: 1

Lista składników:

Sposób przygotowania:

Marchewki obrać i pokroić w talarki. Skropić olejem i dodać czosnek pokrojony w plasterki. Wszystko zawinąć w folię aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut. Paprykę posmarować olejem, bakłażana i cebulę pokroić w plastry. Ułożyć na blasze do pieczenia i skropić olejem. Dołożyć warzywa do piekącej się marchewki na 20 minut. Paprykę piec do momentu, aż skórka popęka. Upieczone warzywa odstawić do przestygnięcia, a potem obrać paprykę ze skórki i usunąć nasiona. Wszystkie warzywa zblendować i dodać przyprawy.

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.