Pasta z marchewki i bakłażana

Przepis na pastę z marchewki i bakłażana

Porcje: 1

Lista składników:

    • 1

      bakłażan

    • 2

      marchewki

    • 1

      czerwona papryka

    • 2

      ząbki czosnku

    • 1

      mała cebula

    • 1g

      pieprz

    • 2

      łyżki oleju rzepakowego

    • 1g

      tymianku

Sposób przygotowania:

Marchewki obrać i pokroić w talarki. Skropić olejem i dodać czosnek pokrojony w plasterki. Wszystko zawinąć w folię aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut. Paprykę posmarować olejem, bakłażana i cebulę pokroić w plastry. Ułożyć na blasze do pieczenia i skropić olejem. Dołożyć warzywa do piekącej się marchewki na 20 minut. Paprykę piec do momentu, aż skórka popęka. Upieczone warzywa odstawić do przestygnięcia, a potem obrać paprykę ze skórki i usunąć nasiona. Wszystkie warzywa zblendować i dodać przyprawy.

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.