Pasztet z cukinii i pieczarek

Lista składników:
Sposób przygotowania:
Pieczarki usmażyć, następnie poddusić na patelni na średnim ogniu, odparować wodę. Odstawić do ostygnięcia. W dużej misce wymieszać cukinię z bułką tartą PKU, olejem, cebulą, pieczarkami, pietruszką i przyprawami. Blaszkę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia Następnie do niej przełożyć wymieszaną masę. Piec w nagrzanym do 180 °C piekarniku przez około 1 godzinę, aż wierzch się zarumieni.
Wartości odżywcze
Energia (kcal) na 100g - 105,6kcal
Białko (g) na 100g - 1,7g
Fenyloalanina (mg) na 100g - 63,2mg
W 1 porcji:
-
Energia (kcal)
-
Białko (g)
-
Fenyloalanina (mg)