Pasztet z cukinii i pieczarek

pasztet z cukinii i pieczarek

Porcje: 1

Lista składników:

    • 3

      szklanki grubo startej cukinii, odsączonej

    • 200g

      pieczarek drobno pokrojonych

    • 1

      szklanka bułki tartej PKU

    • ¼

      szklanki oleju

    • 1

      cebula, drobno pokrojona

    • 2

      ząbki czosnku, rozgniecione

    • szczypta majeranku

    • 1

      łyżka posiekanej natki pietruszki

    • pieprz i sól do smaku

    • szczypta tymianku

Sposób przygotowania:

Pieczarki usmażyć, następnie poddusić na patelni na średnim ogniu, odparować wodę. Odstawić do ostygnięcia. W dużej misce wymieszać cukinię z bułką tartą PKU, olejem, cebulą, pieczarkami, pietruszką i przyprawami. Blaszkę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia Następnie do niej przełożyć wymieszaną masę. Piec w nagrzanym do 180 °C piekarniku przez około 1 godzinę, aż wierzch się zarumieni.

Na 100g
  • kcal

    Energia (kcal)
    105.6

  • białko

    Białko (g)
    1.7

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    63.2

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.