Pasztet z cukinii i pieczarek

pasztet z cukinii i pieczarek

Porcje: 1

Lista składników:

Sposób przygotowania:

Pieczarki usmażyć, następnie poddusić na patelni na średnim ogniu, odparować wodę. Odstawić do ostygnięcia. W dużej misce wymieszać cukinię z bułką tartą PKU, olejem, cebulą, pieczarkami, pietruszką i przyprawami. Blaszkę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia Następnie do niej przełożyć wymieszaną masę. Piec w nagrzanym do 180 °C piekarniku przez około 1 godzinę, aż wierzch się zarumieni.

 

Wartości odżywcze

Energia (kcal) na 100g - 105,6kcal

Białko (g) na 100g - 1,7g

Fenyloalanina (mg) na 100g - 63,2mg

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.