Pasztet z cukinii i pieczarek
Lista składników:
-
-
3
szklanki grubo startej cukinii, odsączonej
-
200g
pieczarek drobno pokrojonych
-
1
szklanka bułki tartej PKU
-
¼
szklanki oleju
-
1
cebula, drobno pokrojona
-
2
ząbki czosnku, rozgniecione
-
szczypta majeranku
-
1
łyżka posiekanej natki pietruszki
-
pieprz i sól do smaku
-
szczypta tymianku
-
Sposób przygotowania:
Pieczarki usmażyć, następnie poddusić na patelni na średnim ogniu, odparować wodę. Odstawić do ostygnięcia. W dużej misce wymieszać cukinię z bułką tartą PKU, olejem, cebulą, pieczarkami, pietruszką i przyprawami. Blaszkę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia Następnie do niej przełożyć wymieszaną masę. Piec w nagrzanym do 180 °C piekarniku przez około 1 godzinę, aż wierzch się zarumieni.
Na 100g
-
Energia (kcal)
105.6 -
Białko (g)
1.7 -
Fenyloalanina (mg)
63.2