Śniadaniowe muffiny

Lista składników:
-
-
50g
niskobiałkowego, niskotłuszczowego kremowego serka
-
25g
brązowego cukru
-
4g
mielonego cynamonu
-
115g
mąki niskobiałkowej
-
4g
proszku do pieczenia
-
2g
zamiennika jajka
-
60ml
zimnej wody
-
40ml
ProZero*
-
40g
startego jabłka
-
30g
startej marchewki
-
-
*ProZero to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego do stosowania pod kontrolą lekarza.
Sposób przygotowania:
- Rozgrzej piekarnik z termoobiegiem do 180 stopni.
- Przełóż serek, cynamon i cukier do miski i dokładnie wymieszaj.
- Dodaj proszek do pieczenia i mąkę.
- W osobnej misce wymieszaj zamiennik jajka, wodę i ProZero.
- Następnie dodaj rozczyn i dokładnie wymieszaj.
- Połącz z jabłkiem i marchewką.
- Przełóż mieszankę do 4 foremek na muffiny (porcja to 2 muffiny).
- Piec 15 – 20 minut, aż się zarumieni.
Smacznego!
Na 100g
-
Energia (kcal)
187 -
Białko (g)
0.4 -
Fenyloalanina (mg)
11.9