Śniadaniowe muffiny

śniadaniowe muffiny

Porcje: 1

Lista składników:

    • 50g

      niskobiałkowego, niskotłuszczowego kremowego serka

    • 25g

      brązowego cukru

    • 4g

      mielonego cynamonu

    • 115g

      mąki niskobiałkowej

    • 4g

      proszku do pieczenia

    • 2g

      zamiennika jajka

    • 60ml

      zimnej wody

    • 40ml

      ProZero*

    • 40g

      startego jabłka

    • 30g

      startej marchewki

  • *ProZero to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego do stosowania pod kontrolą lekarza.

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej piekarnik z termoobiegiem do 180 stopni.
  2. Przełóż serek, cynamon i cukier do miski i dokładnie wymieszaj.
  3. Dodaj proszek do pieczenia i mąkę.
  4. W osobnej misce wymieszaj zamiennik jajka, wodę i ProZero.
  5. Następnie dodaj rozczyn i dokładnie wymieszaj.
  6. Połącz z jabłkiem i marchewką.
  7. Przełóż mieszankę do 4 foremek na muffiny (porcja to 2 muffiny).
  8. Piec 15 – 20 minut, aż się zarumieni.

Smacznego!

Na 100g
  • kcal

    Energia (kcal)
    187

  • białko

    Białko (g)
    0.4

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    11.9

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.