Surówka z kiszonej kapusty

Surówka z kiszonej kapusty

Porcje:

Lista składników:

    • 500 g

      kiszonej kapusty

    • 1

      czerwona papryka

    • 1

      nieduża marchewka

    • 1

      mała, czerwona cebula

    • natka pietruszki (wedle uznania)

    • 2

      łyżki oliwy z oliwek

    • pieprz mielony

Sposób przygotowania:

Pokroić kapustę i przełożyć do miski. Umytą i obraną marchewkę wraz z umytą papryką zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do kapusty. Posiekać cebulę i natkę i wrzucić do warzyw. Całość doprawić mielonym pieprzem i skropić oliwą z oliwek.

Smacznego!

W 1 porcji:
  • kcal

    Energia (kcal)

  • białko

    Białko (g)

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.