Wietnamskie Spring Rolls

wietnamskie spring rolls na obiad
  • Data publikacji: 22.01.2021
  • 5 min
 Redakcja VitaFlo

Redakcja VitaFlo

Składniki

  • 50 g czerwonej papryki,
  • 50 g ogórka zielonego,
  • 40 g awokado,
  • 20 g sosu słodko-pikantnego,
  • 10 g zielonej cebulki,
  • 10 g czosnku,
  • 10 g kolendry siekanej,
  • 4 szt. papieru ryżowego,
  • 1 szt. chilli sok z połowy cytryny.

Sposób przygotowania

  • Wlać do miski zimną wodę.
  • Paprykę, ogórek, awokado i cebulę pokroić w cienkie długie paski.
  • Wrzucić warzywa do miski, dodać kolendrę, przyprawy i wymieszać.
  • Papier ryżowy namoczyć w zimnej wodzie i rozłożyć na ręczniku kuchennym.
  • Nakładać warzywa i zawijać jak krokiety. • Serwować z sosem słodko-pikantnym

Wartość odżywcze

Wietnamskie Spring Rolls
Składniki ilość (g) Energia (kcal) na 100g Białko (g) na 100g Fenyloalanina (mg) na 100g
Papryka czerwona
50
100,2
2,1
97,9
Ogórek zielony
50
Awokado
40
Sos słodko-pikantny (Vifon)
20
Zielona cebulka
10
Czosnek
10
Kolendra siekana
10
Papier ryżowy
35
Chili
4
Sok z cytryny
20
Suma
249
 

Artykuł był pomocny?
Podziel się nim z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.