Czerwony Colesław
      Lista składników:
- 
                
- 
              
¼
główki czerwonej kapusty, 300 g
 - 
              
1
czerwona cebula, 100 g
 - 
              
1
duża marchewka, 90 g
 - 
              
100g
niesłodzonego wegańskiego ‘jogurtu’ na bazie kokosa*
 - 
              
4
łyżki soku z cytryny, 24 g
 - 
              
1
łyżeczka musztardy np. Dijon, 10 g
 - 
              
sól, pieprz do smaku
 
 - 
              
 
- 
        
Do wykonania przepisu i przeliczeń wartości odżywczej wykorzystano wegański „jogurt” na bazie kokosa o zawartości białka 0,8 g/100 g produktu.
 
Sposób przygotowania:
- Kapustę i cebulę cienko szatkujemy a marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach.
 - Przygotowujemy dressing mieszając ze sobą wegański ‘jogurt’, musztardę, sól, pieprz i sok z cytryny.
 - Warzywa dokładnie mieszamy z dressingiem.
 
Smacznego!
W 1 porcji
- 
      
      Energia (kcal)
69.2 - 
      
      Białko (g)
2.2 - 
      
      Fenyloalanina (mg)
82.6