Czerwony Colesław

czerwony colesław sałatka

Porcje: 1

Lista składników:

    • ¼

      główki czerwonej kapusty

    • 1

      czerwona cebula

    • 80g

      marchewki

    • 100ml

      jogurtu PKU

    • 50ml

      soku z cytryny

    • 1

      łyżeczka musztardy np. Dijon

    • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Kapustę i cebulę cienko poszatkuj, a marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wymieszaj ze sobą jogurt PKU (lub zamiennik), musztardę, sól, pieprz i sok z cytryny. Połącz składniki, wymieszaj dokładnie i wcinaj! 

Smacznego!

Na 100g
  • kcal

    Energia (kcal)
    38

  • białko

    Białko (g)
    1.4

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    38.2

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.