Jesienna sałatka

sałatka jesienna

Porcje: 1

Lista składników:

    • 150g

      mix sałat

    • 100g

      burak

    • 6g

      ocet balsamiczny

    • 25g

      oliwa z oliwek

    • 250g

      dynia

    • 1

      łyżka miodu

    • sól i pieprz.

Sposób przygotowania:

Buraka i dynię obierz ze skórki, umyj i pokrój na 3 cm kawałki. W misce zmieszaj 1 łyżkę octu balsamicznego, 2 łyżki oliwy z oliwek i 1 łyżkę miodu, polać buraka i dynię. Wstawić do piekarnika i piec 30 minut w temperaturze 180 stopni. Wystudzone warzywa ułożyć na sałacie, posolić, popieprzyć i polać oliwą. 

Smacznego! 

Na 100g
  • kcal

    Energia (kcal)
    81.8

  • białko

    Białko (g)
    1.2

  • fenyloalanina

    Fenyloalanina (mg)
    52.9

Apetycznie?
Podziel się przepisem z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.