Czerwony Colesław

czerwony colesław
  • Data publikacji: 22.10.2020
  • 10 min
 Redakcja VitaFlo

Redakcja VitaFlo

Składniki

  • 1/4 główki czerwonej kapusty,
  • 1 czerwona cebula,
  • 80  g marchewki, 
  • 100 ml jogurtu PKU,
  • 50 ml soku z cytryny,
  • 1 łyżeczka musztardy np. Dijon,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania

Kapustę i cebulę cienko poszatkuj, a marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wymieszaj ze sobą jogurt PKU (lub zamiennik), musztardę, sól, pieprz i sok z cytryny. Połącz składniki, wymieszaj dokładnie i wcinaj! 

Wartość odżywcze

Czerwony Colesław
Składniki ilość (g) Energia (kcal) na 100g Białko (g) na 100g Fenyloalanina (mg) na 100g
Czerwona kapusta
300
38
1,4
38,2
Cebula czerwona
100
Marchew
80
Jogurt PKU (Metax)
100
Sok z cytryny
50
Musztarda
10
sól
 
pieprz
 
SUMA
640

Smacznego!

Artykuł był pomocny?
Podziel się nim z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.