Czerwony Colesław
- Data publikacji: 22.10.2020
- 10 min
Składniki
- 1/4 główki czerwonej kapusty,
- 1 czerwona cebula,
- 80 g marchewki,
- 100 ml jogurtu PKU,
- 50 ml soku z cytryny,
- 1 łyżeczka musztardy np. Dijon,
- sól,
- pieprz.
Sposób przygotowania
Kapustę i cebulę cienko poszatkuj, a marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wymieszaj ze sobą jogurt PKU (lub zamiennik), musztardę, sól, pieprz i sok z cytryny. Połącz składniki, wymieszaj dokładnie i wcinaj!
Wartość odżywcze
|
||||
Składniki | ilość (g) | Energia (kcal) na 100g | Białko (g) na 100g | Fenyloalanina (mg) na 100g |
---|---|---|---|---|
Czerwona kapusta |
|
|
|
|
Cebula czerwona |
|
|||
Marchew |
|
|||
Jogurt PKU (Metax) |
|
|||
Sok z cytryny |
|
|||
Musztarda |
|
|||
sól |
|
|||
pieprz |
|
|||
SUMA |
|
Smacznego!