Sałatka jarzynowa

przepis na sałatkę jarzynową
  • Data publikacji: 25.11.2022
  • 5 min
Redakcja VitaFlo

Redakcja VitaFlo

Przygotowanie

  • 4 ziemniaki,
  • 4 duże ogórki kiszone,
  • 2 marchewki,
  • 1 pietruszka,
  • 1 cebula,
  • ćwiartka selera,
  • ½ kwaśnego jabłka,
  • 1 ¼ szklanki majonezu niskobiałkowego,
  • 2 łyżeczki musztardy,
  • 1 łyżeczka czarnej soli,
  • czarny pieprz.

Przygotowanie

Warzywa - ziemniaki, marchew, pietruszkę i seler umyj i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. W trakcie gotowania warzyw, obierz jabłko, pokrój w bardzo drobną kostkę, następnie równie drobno pokrój ogórki kiszone i cebule.

Ugotowane już warzywa odstaw do przestudzenia, następnie obierz i pokrój w bardzo drobną kostkę. Połącz wszystko z majonezem, dodaj musztardę, sól oraz czarny pieprz i całość dokładnie wymieszaj. Spróbuj i dopraw do smaku, ewentualnie dodaj więcej soli lub musztardy, a następnie odstaw na całą noc do przegryzienia.

Smacznego!

Artykuł był pomocny?
Podziel się nim z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.