Sałatka z truskawkami, szpinakiem i awokado
- Data publikacji: 13.05.2020
- 10 min
Składniki
- 10 truskawek,
- 1 awokado,
- 2 garście baby szpinaku,
- 1 łyżeczka soku z cytryny,
- 1 łyżka oliwy z oliwek,
- sól i pieprz do smaku.
Sposób przygotowania
Truskawki myjemy i kroimy na ćwiarteczki. Awokado obieramy ze skórki, kroimy na grubsze paseczki. Umyte liście szpinaku układamy na talerzu. Dodajemy truskawki i awokado. Polewamy oliwą, skrapiamy cytryną, solimy i pieprzymy do smaku.
Wartość odżywcze
|
|
||||
| Składniki | ilość (g) | Energia (kcal) na 100g | Białko (g) na 100g | Fenyloalanina (mg) na 100g |
|---|---|---|---|---|
| Truskawki |
|
|
|
|
| Awokado |
|
|||
| Szpinak baby |
|
|||
| Sok z cytryny |
|
|||
| Oliwa z oliwek |
|
|||
| sól* |
|
|||
| pieprz* |
|
|||
| SUMA |
|
|||
Voila! Smacznego!