Jesienna sałatka
- Data publikacji: 01.10.2020
- 10 min
Składniki
- mix sałat,
- burak,
- ocet balsamiczny,
- oliwa z oliwek,
- dynia (około 250 gram),
- miód (1 łyżka),
- sól i pieprz.
Sposób przygotowania
Buraka i dynię obierz ze skórki, umyj i pokrój na 3 cm kawałki. W misce zmieszaj 1 łyżkę octu balsamicznego, 2 łyżki oliwy z oliwek i 1 łyżkę miodu, polać buraka i dynię. Wstawić do piekarnika i piec 30 minut w temperaturze 180 stopni. Wystudzone warzywa ułożyć na sałacie, posolić, popieprzyć i polać oliwą.
Wartość odżywcze
|
|
||||
| Składniki | ilość (g) | Energia (kcal) na 100g | Białko (g) na 100g | Fenyloalanina (mg) na 100g |
|---|---|---|---|---|
| Mix sałat |
|
|
|
|
| Burak |
|
|||
| Ocet balsamiczny |
|
|||
| Oliwa z oliwek |
|
|||
| Dynia |
|
|||
| Miód |
|
|||
| sól* |
|
|||
| pieprz* |
|
|||
| SUMA |
|
|||
Smacznego!