Jesienna sałatka

jesienna sałatka
  • Data publikacji: 01.10.2020
  • 10 min
 Redakcja VitaFlo

Redakcja VitaFlo

Składniki

  • mix sałat,
  • burak,
  • ocet balsamiczny,
  • oliwa z oliwek,
  • dynia (około 250 gram),
  • miód (1 łyżka),
  • sól i pieprz.

Sposób przygotowania

Buraka i dynię obierz ze skórki, umyj i pokrój na 3 cm kawałki. W misce zmieszaj 1 łyżkę octu balsamicznego, 2 łyżki oliwy z oliwek i 1 łyżkę miodu, polać buraka i dynię. Wstawić do piekarnika i piec 30 minut w temperaturze 180 stopni. Wystudzone warzywa ułożyć na sałacie, posolić, popieprzyć i polać oliwą. 

Wartość odżywcze

*do smaku
Jesienna sałatka
Składniki ilość (g) Energia (kcal) na 100g Białko (g) na 100g Fenyloalanina (mg) na 100g
Mix sałat
150
81,8
1,2
52,9
Burak
100
Ocet balsamiczny
6
Oliwa z oliwek
25
Dynia
250
Miód
25
sól*
 
pieprz*
 
SUMA
556

Smacznego! 

Artykuł był pomocny?
Podziel się nim z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.