Kociołek warzywny

Przepis na kociołek warzywny
  • Data publikacji: 29.11.2019
  • 10 min
 Redakcja VitaFlo

Redakcja VitaFlo

Składniki

  • 1 burak,
  • połówka dyni hokkaido,
  • 3 marchewki,
  • połówka słodkiego ziemniaka,
  • ocet balsamiczny,
  • 1 łyżka suszonego tymianku,
  • 1 łyżka miodu,
  • 1 łyżka oliwy z oliwek.

Sposób przygotowania

Warzywa obierz i pokrój na takie same, kwadratowe kawałki o szerokości około 3 cm. Wszystkie składniki płynne połącz z ziołami i zalej warzywa. Wymieszaj. Mieszankę włóż do żeliwnego naczynia lub naczynia żaroodpornego i zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 30 - 40 minut.

Wartość odżywcze

* brak wartości odżywczej w tabelach
Kociołek warzywny
Składniki ilość (g) Energia (kcal) na 100g Białko (g) na 100g (mg) na 100g
Burak
100
62,8
1,3
52,3
Dynia
400
Marchew
130
Batat
120
Ocet balsamiczny
18
Tymianek (przyprawa) 1 łyżka
2
Miód
25
Oliwa z oliwek
10
Suma
805

Smacznego!

Artykuł był pomocny?
Podziel się nim z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.