Sałatka ziemniaczana ze szparagami

przepis na sałatkę ziemniaczaną ze szparagami
  • Data publikacji: 30.06.2022
  • 10 min
 Redakcja VitaFlo

Redakcja VitaFlo

Składniki

  • 1 kg ziemniaków
  • 0,5 kg zielonych szparagów
  • około 3 ogórki małosolne lub zwykłe surowe
  • 1 pęczek koperku
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • zioła i przyprawy: sól, mieszanka ziołowa
  • olej rzepakowy lub oliwa

Wykonanie

Ziemniaki obrać i pokroić. Wrzucić do miski, polać olejem i posypać ziołami. Wyłożyć na blachę i piec w pierkarniku, aż się ładnie zarumienią i będą gotowe do spożycia. Szparagi umyć, usunąć twarde końcówki i pokroić. Ugotować na parze, aż będą miękkie. Rzodkiewki i koperek umyć i pokroić. W dużej misce wszystkie składniki połączyć ze sobą. Dodatkowo można skropić całość oliwą.

Smacznego!

Artykuł był pomocny?
Podziel się nim z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.