Cebulowe Bhaji

cebulowe bhaji na obiad
  • Data publikacji: 06.05.2020
  • 5 min
 Redakcja VitaFlo

Redakcja VitaFlo

Składniki

  • czerwona cebula pokrojona w piórka - 80 g, 
  • papryczka chilii posiekana - 3 g, 
  • papryka zielona pokrojona w kostkę - 50 g, 
  • posiekana kolendra -10 g,
  • kurkuma - 3 g, 
  • curry - 2 g, 
  • chilli w proszku - 2 g, 
  • gara maslala - 2 g, 
  • czosnek - 1 posiekany ząbek,
  • maka niskobiałkowa - 100 g, 
  • pro zero lub woda - 80 ml, 
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania

Frytkownice rozgrzać do 180 c – można również użyć głębokiej patelni. Wszystkie składniki wrzucić do miski i dokładnie wymieszać. Uformować 4 kulki. Smażyć na rozgrzanym oleju około 10 minut. Wyjąć i odłożyć na ręcznik papierowy, by odsączyć nadmiar tłuszczu.

Smacznego!

Artykuł był pomocny?
Podziel się nim z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.