Domowe puree

domowe puree przepis PKU
  • Data publikacji: 20.08.2019
  • 5 min
Redakcja VitaFlo

Redakcja VitaFlo

Składniki

  • 2 brukwie,
  • 4 marchewki,
  • 1 ziemniak,
  • świeża starta gałka muszkatołowa,
  • sól,
  • odrobina niskobiałkowego jogurtu.

Przygotowanie

Wszystkie warzywa należy obrać, pokroić i ugotować. Dodać gałkę muszkatołową, odrobinę jogurtu i utrzeć blenderem na pulchną masę. Idealnie komponuje się z grillowanymi warzywami!

Wartość odżywcza

*do smaku
Domowe puree
Składniki ilość (g) Energia (kcal) na 100g Białko (g) na 100g Fenyloalanina (mg) na 100g
Brukiew
800
41,6
1,1
41
Marchew
180
Ziemniak
90
Gałka muszkatałowa świeża
3
sól*
 
jogurt niskobiałkowy
20
Suma
1093

Smacznego!

Artykuł był pomocny?
Podziel się nim z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.