Dynia piżmowa i batat

dynia piżmowa i bataty
  • Data publikacji: 10.01.2019
  • 10 min
 Redakcja VitaFlo

Redakcja VitaFlo

Czas przygotowania: 5-10 minut

Czas gotowania: 10-15 minut

Ilość porcji: 6 porcji wielkości kostki lodu

Składniki

  • 50 g dyni piżmowej, obranej, pozbawionej nasion i pokrojonej w kostkę
  • 50 g batatów, obranych i pokrojonych w kostkę
  • 30 ml wody

Sposób przygotowania

  1. Dynię piżmową i bataty gotować na parze przez 10-15 minut, do miękkości.
  2. Umieścić dynię piżmową i bataty w blenderze z dodatkiem 30 ml wody.
  3. Zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji.

Wartość odżywcza

 
Dynia piżmowa i batat
Składniki ilość (g) Energia (kcal) na 100g Białko (g) na 100g Fenyloalanina (mg) na 100g
Dynia piżmowa
50
45,8
1,1
52,3
Batat
50
Woda
30
Suma
130

Smacznego!

Artykuł był pomocny?
Podziel się nim z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.