Dynia piżmowa i batat
- Data publikacji: 10.01.2019
- 10 min
Czas przygotowania: 5-10 minut
Czas gotowania: 10-15 minut
Ilość porcji: 6 porcji wielkości kostki lodu
Składniki
- 50 g dyni piżmowej, obranej, pozbawionej nasion i pokrojonej w kostkę
- 50 g batatów, obranych i pokrojonych w kostkę
- 30 ml wody
Sposób przygotowania
- Dynię piżmową i bataty gotować na parze przez 10-15 minut, do miękkości.
- Umieścić dynię piżmową i bataty w blenderze z dodatkiem 30 ml wody.
- Zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji.
Wartość odżywcza
|
||||
Składniki | ilość (g) | Energia (kcal) na 100g | Białko (g) na 100g | Fenyloalanina (mg) na 100g |
---|---|---|---|---|
Dynia piżmowa |
|
|
|
|
Batat |
|
|||
Woda |
|
|||
Suma |
|
Smacznego!