Fioletowy koktajl

Przepis na koktajl PKU
  • Data publikacji: 30.07.2019
  • 10 min
 Redakcja VitaFlo

Redakcja VitaFlo

Składniki

  • 50 g borówek amerykańskich,
  • 50 g jabłek,
  • 110 ml ProZero*,
  • 30 g śliwek,
  • 5 g cukru.

Sposób przygotowania

Wszystkie owoce dokładnie umyj pod bieżącą wodą, obierz, oczyść z pestek, szypułek i ew. gniazd nasiennych. Owoce oczyszczone pokrój na mniejsze części, zasyp cukrem i umieść w pojemniku blendera. Dodaj ProZero. Całość zblenduj na konsystencję koktajlu. Podaj w cienkiej szklance z dekoracyjnym listkiem melisy i z kolorową słomką. Dla szukających ochłody koktajl można schłodzić w lodówce.

*ProZero jest żywnością specjalnego przeznaczenia medycznego do postępowania dietetycznego we wrodzonych wadach metabolizmu oraz schorzeniach nerek. ProZero należy stosować pod nadzorem lekarza.

Wartości odżywcze

Energia kcal
Białko g
Fenyloalanina mg
1171,55 0,9 28,90

Smacznego!

Artykuł był pomocny?
Podziel się nim z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.