Grillowana dynia
- Data publikacji: 14.10.2020
- 5 min
Składniki
- jedna mała dynia,
- 2 czerwone cebule,
- 2 ząbki czosnku,
- 3 łyżki oliwy z oliwek,
- 4 gałązki świeżego tymianku.
Sposób przygotowania
Dynię kroimy na paski, jak na zdjęciu. Grillujemy na patelni grillowej razem z cząstkami cebuli. Na osobnej patelni podsmażamy czosnek na oliwie. Czosnkową oliwą polewamy dynią, dodajemy tymianek i pałaszujemy!
Wartość odżywcze
|
|
||||
| Składniki | ilość (g) | Energia (kcal) na 100g | Białko (g) na 100g | Fenyloalanina (mg) na 100g |
|---|---|---|---|---|
| Dynia |
|
|
|
|
| Cebula |
|
|||
| Czosnek |
|
|||
| Oliwa z oliwek |
|
|||
| Tymianek świeży 4 gałązki |
|
|||
| Suma |
|
|||
Smacznego!