Korma warzywna z chlebkiem naan

korma warzywna na obiad
  • Data publikacji: 25.06.2020
  • 5 min
 Redakcja VitaFlo

Redakcja VitaFlo

Składniki

  • 2 łyżeczki oleju roślinnego,
  • 100g cebuli posiekanej,
  • 1 zielone chilli bez pestek posiekane,
  • 1 ząbek czosnku posiekany,
  • 100g słodkich ziemniaków obranych i pokrojonych w kostkę,
  • 100g cukinii pokrojonej w kostkę,
  • 100g papryki pokrojonej w kostkę,
  • 2 sztuki ziaren kardamonu,
  • ½ łyżeczki kuminu mielonego,
  • ½ łyżeczki kolendry mielonej,
  • 1 łyżeczka kurkumy,
  • 75ml ProZero,
  • 150g kokosowego jogurtu.

Przygotowanie

Rozgrzej olej na średnim ogniu. Dodaj cebulę, chili, czosnek, słodkie ziemniaki, cukinię i smaż przez 5 minut. Dodaj ziarna kardamonu, mielony kminek, mieloną kolendrę i mieloną kurkumę. Gotuj przez kolejne 5 minut, aż warzywa będą miękkie. W osobnej misce wymieszaj ProZero, jogurt kokosowy i dodaj do patelni z warzywami. Gotuj na małym ogniu przez 1 minutę. Zdejmij z ognia i podaj.

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze:
w całości:
proponowanej porcji/sztuce
Energia (kcal) 2 026,72 506,68
Białko (g) 12,51 3,12
Fenyloalanina (mg) 579,43 144,85

Smacznego!

 

Artykuł był pomocny?
Podziel się nim z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.