Marynowane pomidorki koktajlowe

marynowane pomidorki koktajlowe
  • Data publikacji: 19.11.2021
  • 10 min
 Redakcja VitaFlo

Redakcja VitaFlo

Składniki

  • 1 kg pomidorków koktajlowych,
  • 1 litr wody,
  • 1 łyżka soli,
  • 2 łyżeczki cukru,
  • czosnek (po 1 ząbku na słoik),
  • liście bazylii (kilka listków na 1 słoik),
  • opcjonalnie: 1 łyżeczka octu.

Sposób przygotowania

Pomidorki umyć. Każdego nakłuć wykałaczką i nałożyć do słoików. Do każdego słoika wrzucić kilka listków bazylii oraz ząbek czosnku. Przegotowaną, ostudzoną wodę wymieszać z solą, cukrem. Zalać pomidorki. Szczelnie zakręcić i pasteryzować przez 15 minut.

Artykuł był pomocny?
Podziel się nim z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.