Meksykańska pasta - guacamole
- Data publikacji: 20.08.2019
- 10 min
Składniki
- 165 g awokado, rozgniecionego;
- 2 łyżeczki soku z cytryny;
- 2 łyżeczki cebuli, startej na drobnej tarce;
- ¼ łyżeczki soli;
- odrobina czosnku;
- łyżeczka oliwy.
Sposób przygotowania
Wymieszaj razem wszystkie składniki – możesz użyć blendera. Dopraw solą i pieprzem do smaku i podawaj na niskobiałkowych krakersach lub w towarzystwie warzyw pociętych na słupki.
Wartości odżywcze
|
||||
Składniki | ilość (g) | Energia (kcal) na 100g | Białko (g) na 100g | Fenyloalanina (mg) na 100g |
---|---|---|---|---|
Awokado |
|
|
|
|
Sok z cytryny |
|
|||
Cebula |
|
|||
Sól 1/4 łyżeczki |
|
|||
Czosnek |
|
|||
Oliwa z oliwek |
|
|||
Suma |
|
Smacznego!