Meksykańska pasta - guacamole

Meksykańska pasta - guacamole
  • Data publikacji: 20.08.2019
  • 10 min
 Redakcja VitaFlo

Redakcja VitaFlo

Składniki

  • 165 g awokado, rozgniecionego;
  • 2 łyżeczki soku z cytryny;
  • 2 łyżeczki cebuli, startej na drobnej tarce;
  • ¼ łyżeczki soli;
  • odrobina czosnku;
  • łyżeczka oliwy.

Sposób przygotowania

Wymieszaj razem wszystkie składniki – możesz użyć blendera. Dopraw solą i pieprzem do smaku i podawaj na niskobiałkowych krakersach lub w towarzystwie warzyw pociętych na słupki.

Wartości odżywcze

Meksykańska pasta - guacamole
Składniki ilość (g) Energia (kcal) na 100g Białko (g) na 100g Fenyloalanina (mg) na 100g
Awokado
165
167,4
1,9
82,9
Sok z cytryny
6
Cebula
20
Sól 1/4 łyżeczki
1,5
Czosnek
5
Oliwa z oliwek
5
Suma
202,5

Smacznego!

 

Artykuł był pomocny?
Podziel się nim z innymi!

BądźMY w kontakcie!

jeśli masz pytania lub wątpliwości - napisz do nas.