Miseczka warzywna
- Data publikacji: 08.11.2019
- 10 min
Składniki
- marchewka,
- ¼ cukinii,
- sałata – kilka listków,
- miód – 1 łyżka,
- oliwa z oliwek – 2 łyżki,
- sól i pieprz,
- pokrojona w kostkę, upieczona dynia – 1 szklanka.
Sposób przygotowania
Marchewkę oraz cukinię za pomocą obieraczki kroimy w cieniutkie paseczki – tak, by zwinęły się w rollsa. Układamy je w miseczce.
Po bokach układamy liście sałaty, na środek kładziemy pokrojoną w kostkę dynię, dodajemy kiełki. W osobnej miseczce mieszamy sos: miód, oliwę z oliwek i przyprawy.
Polewamy sałatkę.
Wartość odżywcza
|
||||
Składniki | ilość (g) | Energia (kcal) na 100g | Białko (g) na 100g | Fenyloalanina (mg) na 100g |
---|---|---|---|---|
Marchewka |
|
|
|
|
Cukinia |
|
|||
Sałata |
|
|||
Miód |
|
|||
Oliwa z oliwek |
|
|||
Sól* |
|
|||
Pieprz* |
|
|||
Dynia |
|
|||
Suma |
|
Smacznego!